Over Bart

Ik vind wijn zo mooi omdat het een 'puur natuur' product is, dat extra goed tot zijn recht komt
als die met respect voor natuur en mens gemaakt wordt. De wereld van de wijn is een ware schatkamer: er zijn wijnen waar je de warme Italiaanse zon in proeft en wijnen waar je zelfs smaken van chocola in kunt proeven! Verder vind ik het mooi als je de ware ambachtelijkheid van de wijnmaker (m/v) en het karakter van de wijngaard in de wijn kunt ervaren. Daarom wil ik graag biologische en natuurlijke wijnen onder de aandacht brengen, in een warme en persoonlijke setting.

Een korte biografie
Toen ik in Utrecht studeerde (nu 15 jaar geleden) ben ik geïnteresseerd geraakt in wijn. Na mijn promotie in de natuurkunde ben ik organisatie-adviseur geworden, maar daarnaast ben ik mijn passie gaan uitbouwen. Ik heb een aantal cursussen bij de Wijnstudio  gevolgd, met als docenten onder andere Cees van Casteren MW  en Jan Vegter. In december 2012 heb ik mijn WSET Advanced Level-3 certificaat behaald 'with merit'. Dit certificaat is de internationale standaard voor sommeliers, restaurateurs en importeurs.

Leveranciers
De wijnen die wij proeven komen onder andere van de volgende leveranciers:
- Vinoblesse in Baarn: een zeer belangrijk deel van hun assortiment bestaat uit biologische, natuurlijke en biodynamische wijnen.
- WineMatters van Udo Goebel MV importeert wijnen uit Zuid-Afrika. Ze zijn alle interessant, lekker en hebben allemaal een eigen verhaal!
- Léon Colaris heeft een mooie brede collectie en heeft vaak interessante aanbiedingen. Ze hebben een heel gebruikersvriendelijke webshop.


Hieronder legt de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Kevin Grant zijn filosofie over zijn Ataraxia-wijnen uit, die uit het gebied met de prachtige naam 'Hemel-en-Aarde-vallei' komen. Hij vertelt waarom de Ataraxia-wijnen (nog) niet biologisch zijn, maar hoe ze wel met veel respect voor de natuur en het gebied gemaakt worden. Zijn wijnen komen ook in een aantal van de proeverijen van Goede wijn met Bart voor.

 


Goede wijn met Bart  -  Bart Leurs  -  e-mail: bart@goedewijnmetbart.nl  -  Tel: 06-51854659
KvK 57165114  -  NL TRIO 0781 356 970