Route du soleil

Wie is er niet over de Route du Soleil naar de Provence en de Côte d’Azur gereden? De wijngebieden die je dan tegenkomt zullen zeker opgevallen zijn; iedereen kent wel Côtes-du-Rhône en Beaujolais. Maar… welke wijngebieden zijn er nog meer? Wat zijn de kenmerken daarvan en hoe kun je de verschillen daartussen proeven? In deze proeverij reizen wij langs de Route du Soleil met het wijnglas in plaats van met de auto en komen wij in de vakantiestemming! De gemiddelde flesprijs waar u uit kunt kiezen ligt tussen € 9,50 en  € 17,50.

In deze proeverij beleven wij de reis naar de Franse zonnige kusten op een heel andere manier!
Wij zullen ook in de wijnen ervaren hoe de temperatuur stijgt naarmate je zuidelijker komt.
En waarom het leuk is om vlak na Lyon en Vienne van de A7 af te gaan om van een
fantastisch uitzicht te genieten… Wij zullen wijnen proeven uit de volgende gebieden:
- een Bourgogne die op champagne-achtige wijze gemaakt is
- Chablis
- Bourgogne
- Beaujolais
- Noordelijke Rhône
- Zuidelijke Rhône
- Provence
- Languedoc-Roussillon
Verder besteden wij aandacht aan enkele biologisch(-dynamisch) werkende wijnboeren.

Wij proeven verschillen tussen de koelere en warmere klimaten en tussen de verschillende druiven. Jullie leren waarom chardonnay overal groeit, maar waarom dat een druif als syrah vooral in de Rhône zo populair is. Verder proeven wij het verschil tussen druiven die op kalk respectievelijk leisteen groeien.

Met deze proeverij krijgen jullie zin om af en toe van de péage af te gaan en een lokale wijnboer te bezoeken! In de winkel kun je na deze proeverij iets makkelijker zelf een Franse wijn uitzoeken voor een aantal gelegenheden en gerechten. Bekijk hier hoe we deze reis naar Zuid-Frankrijk kunnen vormgeven.


Goede wijn met Bart  -  Bart Leurs  -  e-mail: bart@goedewijnmetbart.nl  -  Tel: 06-51854659
KvK 57165114  -  NL TRIO 0781 356 970